Вести

print


17.12.2012.

Састанак Форума заинтересованих страна пројекта „Припрема документације за хидротехничке радове на критичним секторима на реци Дунав у Србији“, шести по реду, одржан је 14. децембра 2012. године у Београду, у просторијама Дирекције за водне путеве. Састанку су присуствовали представници организација цивилног друштва и државних институција које су заинтересоване стране пројекта (Министарство енергетике, развоја и животне средине, Међународнаомисија за заштиту реке Дунав ("ICPDR"), Међународна комисија за слив реке Саве, Дирекција за воде (национални "ICPDR" координатор), Покрајински завод за заштиту природе, Светски фонд за заштиту природе ("WWF"), "Aqua et Archaeologia", Привредна комора Србије, Интер-институционална професионална мрежа у сектора вода Србије, као и представници конзорцијума који припрема пројекат ("Witteveen Bos" и Дански хидраулички институт).

forum-zainteresovanih-strana

Главне теме састанка биле су: транспарентност процеса планирања мера, методологија морфолошког моделовања критичних сектора, резултати морфолошког моделовања критичних сектора. Дирекција за водне путеве се и овом приликом захваљује учесницима састанка на конструктивном приступу и подршци у раду овог саветодавног тела пројекта, као и на израженој спремности за активно учешће у наредним активностима Форума.

Наредни састанак Форума заинтересованих страна пројекта биће одржан 01. фебруара 2013. године.

Форум заинтересованих страна пројекта основан је у складу са дугорочним опредељењем Дирекције за водне путеве ка примени модерног концепта интегралног управљања унутрашњим пловним путевима, као и у складу са идентификованом добром праксом примењеном у имплементацији сличних пројеката на реци Дунав. Интегрално управљање унутрашњим пловним путевима подразумева тежњу ка усаглашавању интереса различитих заинтересованих страна, уз поштовање националног и међународног правног оквира, укључујући, између осталог, и Заједничку изјаву о унутрашњој пловидби и одрживости животне средине у басену реке Дунав (Међународна комисија за заштиту реке Дунав - "ICPDR", Дунавска комисија, Међународна комисија за слив реке Саве). Оснивање овог тела спроведено је уз сагласност Делегације Европске уније у Републици Србији, као донатором средстава за имплементацију датог пројекта.

Пројекат „Припрема документације за хидротехничке радове на критичним секторима на реци Дунав у Србији“ финансиран је од стране Европске уније у оквиру програма "IPA 2010". Циљ пројекта је припрема документације за извођење хидротехничких радова ради унапређења услова пловидбе на Дунаву, уз поштовање стандарда заштите животне средине.


NazadКључне речи за повезане вести:
Форум заинтересованих страна


О нама Активности Међународне активности Пројекти Пловидба Прописи Услуге Медија центар Линкови
RSSPlovput FacebookPlovput TwitterPlovput InstagramPlovput Youtube

Вести

Вести и актуелности