print


18.02.2008.

Obaveštavaju se zapovednici i starešine brodova i sastava, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede, kao i ostali učesnici u plovidbi o sledećem:

Preduzeće „INTERMOST“ iz Beograda, otpočeće sa radovima na pobijanju šipova za izradu jarma J3 u plovnom otvoru mosta S.Rača-B.Rača, na km.179+900 reke Save, dana 19.02.2008. godine.
Radovi će se izvoditi na levoj strani plovnog otvora, oko 60 metara od postojećeg stuba S2, a za plovidbu će biti označen otvor uz postojeći stub S3, minimalne širine 30 metara. Izvođač radova će označiti slobodan otvor propisanim signalima na mostu i u plovnom putu do 20.02.2008. godine.
Radovi će se odvijati svakodnevno, od izlaska do zalaska sunca, a o izmenama plovnog otvora, Lučka kapetanija će blagovremeno izdati „Saopštenje brodarstvu“.
U vreme obavljanja radova biće omogućena jednosmerna plovidba svih brodova, a prednost pri prolasku kroz sektor izvođenja radova će imati nizvodna plovila. Za brodske sastave se dozvoljava plovidba sa jednim potiskivanim-tegljenim objektom. Za sidrenje sastava u slučaju čekanja ili prevlačenja određuju se sidrišta, i to na km.180+400 (po staroj stacionaži 177+300 ) uz levu ivicu plovnog puta, za uzvodna plovila, a na km.186+000 ( 182+300 po staroj stacionaži ) uz levu obalu plovnog puta, za nizvodna plovila. Izvođač radova je dužan da propisno obeleži sidrišta do 20.02.2008.godine.
Zabranjuje se noćna plovidba i plovidba u uslovima ograničene vidljivosti.
U izvođenju radova učestvuju plovni objekti PIM-a i to: plovna dizalica „Žiča“, pl. ponton „Jelen“,skela SK 2004-NS i motorni čamac „Herkules“, koji će biti dežurno plovilo, na kojem je izvođač dužan da obezbedi permanentnu radio vezu „brod-brod“ na kanalu 16 UKT-VHF, radi davanja potrebnih obaveštenja brodovima koji ulaze u sektor izvođenja radova.
Skreće se pažnja svim učesnicima u plovidbi da obrate posebnu pažnju prilikom plovidbe kroz navedeni sektor i da prilagode brzinu i sastave u cilju zaštite ljudskih života, materijalnih dobara, životne sredine i bezbednosti plovidbe;
Svako nepridržavanje odredaba ovog „Saopštenja brodarstvu“ smatraće se prekršajem unutrašnje plovidbe i kazniće se prema odredbama „Zakona o pomorskoj i un. plovidbi“ (Sl.list SRJ 12/98).
Iz LK Sremska Mitrovica dana 18.02.2008.g. broj 342-23-02/08 USB.

Lučki kapetan
Stevan Živanović


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
Pobijanje šipova, S.Rača-B.Rača



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post